Blogg

Höstplantering

2010-09-05 11:48 | 0 kommentarer

Idag har jag gått runt i trädgården och njutit med all den grönska som fortfarande finns kvar. Bäst att passa på innan det kommer någon frostnatt. Jag har planterat en kastanjerönn, Sorbus sargentiana och en oxel, Sorbus intermedia. Ska försöka hitta en bra plate för de små träden Ulmus glabra ´Nana´en dvärgalm och en lågvuxen ek, Quercus rubra ´Men Liz´. Hösten är en bra tid för plantering och september ser ut att bli en fin månad, vädermässigt åtminstone. Glöm inte att rensa bort ogräset så får du mer tid till annat när våren kommer så småningom


Matfesten i Skellefteå

2010-08-22 10:00 | 0 kommentarer

Vi ses på matfestens byamarknad på Nordaå i Skellefteå. Från torsdag den 26 aug. till söndag den 29 aug kl. 11:00-17:00. Jag är där alla dagarna. Välkomna ni också!!!


Tusen Trädgårdar

2010-08-05 08:15 | 0 kommentarer

Riksförbundet Svensk Trädgård inbjuder till Tusen Trädgårdar sön 8 aug kl.11:00-16:00. Jag är med! Jag hälsar er alla välkomna hit till Nymyran, Burträsk för att inspireras eller bara njuta av frodigheten och de gröna växterna. Hoppas vi ses/Eva Joh.


Trädgårdsvandringen i Burträskbygden

2010-07-25 18:08 | 0 kommentarer

Tack alla goda människor som besökte oss igår när vi hade trädgårdsvandringar i Burträskbygden. Här i Nymyran var det mycket folk och underbart väder. Hoppas ni hade en fin dag och blev inspirerade och fulla av ideer som ni kan använda till era egna trädgårdsprojekt. /Eva J


Trädgårdsvandringar i Burträskbygden

2010-07-22 08:33

Hej alla trädgårdsintresserade människor. Ni kommer väl på trädgårdsvandringen här i Burträskbygden i helgen, 24/7 kl 10:00-17:00. Jag har öppen trädgård tillsammans med 7 andra trevliga trädgårdsägare här omkring. Jag hälsar er alla välkomna på upptäcksfärd och en trevlig inspirationsdag. Läs mer på http://blommorochblast.blogspot.com


Min massör

2010-07-20 23:26 | 0 kommentarer

Jag är så lyckligt lottat att jag har en egen massör. Hon hjälper mig alltid när mina leder och muskler inte fungerar som de ska. Hon är helt enkelt bäst. Ett stöd för mig och Humlestören när det blåser...

Helen    Tack Helen


Hejja Fällfors

2010-07-19 11:50 | 1 kommentarer

Vilket fint reportage om er i Fällfors. Å vilken fin och rar sommarflicka omringad av blå bergsvallmo på första sidan i Norran. Härligt Barbro! Ha det gott alla fällforsare.


Gårdagens öppna trädgård

2010-07-19 09:40 | 1 kommentarer

Tack alla trevliga, glada och goda vänner för igår. Jag hoppas ni alla hade en fin och upplevelserik dag hos oss i Nymyran.

Juli2010 095


Lands öppen trädgård i Nymyran och hela Sverige

2010-07-14 08:55 | 0 kommentarer

För 17:e året i rad anordnar tidningen Land Öppen Trädgård. Jag är en av de 100 trädgårdsägare i Sverige som även i år deltar i detta trädgårdsarrangemang. I Västerbotten är vi 4 trädgårdsägare som hälsar er alla välkomna att besöka oss, helt utan krav. Ni får komma och trädgårdvandra, uppleva, inspireras eller bara njuta av sommares grönska. För er som vill, kommer jag att erbjuda servering och möjlighet till växtinköp. Med förhoppning om att vi får en fin sommardag, söndag den 18 juli kl. 12:00 - 18:00 önskar jag er alla välkomna till Öppen Trädgård hos oss i Nymyran/Eva och Lennart Johansson.

Se Lands hemsida:www.tidningenland.se


Åskan tog telenätet

2010-07-06 08:04 | 0 kommentarer

Nu har vi hunnit ända in i juli. Oj vad sommardagarna med våra fina kvällar rinner iväg. Jag älskar värmen och ljuset! men inte åskan. Den ställer till så mycket med besvär. Jag har varit utan teleonnät i fyra dagar och därmed också utan dator. Så ursäkta alla som väntat på mailsvar men så fungera tekniken. Alla ni som är lediga ha det gott och var rädda om barnen och varandra.

Nils


Midsommarhälsning

2010-06-24 20:43 | 0 kommentarer

Idag har vi haft sommarvärme med strålande sol. Härligt! Å i morgon är det midsommarafton. Vi ska ta riktigt ledigt och åka ut till havet med några goda vänner och bara njuta av den svenska naturen och havsvindarna. Grilla gott kött och gå på klipporna. Underbart! Jag önskar er alla en fin och trevlig midsommarhelg. Var rädda om varandra. På mÅndag är det vardag igen och hur mycket jobb som helst. Ha det gott så hörs vi senare. /Eva Joh.

Paeonia Svarte Petter Pionen ´Svarte Petter´


Regnet det bara öser ner....just nu.

2010-06-20 11:08 | 0 kommentarer

20 juni och Viktoria och Daniels vigseldag är förbi. En underbar vigsel och många lyckoönskningar vill jag skicka till Sveriges kronprinsessa och vår prins. Regnmätaren visade 28 mm imorse och än är det inte färdigt med regnet. Jodå vår jord behöver det här regnet. Men sen behöver vi mer värme och den kommer nog också. Igår hade jag besök från Örnsköldsvik och Härnösandstrakterna. Härliga trädgårdsvänner med gott humör. Synd bara att tiden var så knapp och vädret inte det bästa för att gå i trädgården. Hoppas ändå att det gav lite trädgårdsinspiration och glädje. Tack för besöket och välkomna åter i mindre eller större grupp. Jag önskar er alla en trvlig midsommarvecka. Kram fr. Eva J

P.S. Carina och Staffan - Honungen var jättegod! D.S.


Härliga försommarperenner

2010-06-13 16:53 | 0 kommentarer

Ja nu måste de kalla nätterna vara förbi. Tror och hoppas jag. Det är härligt med försommarperennerna som är i full blom. Trillium och den vita lunddockan är helt underbara. Äppelträden med alla humlor är också en fantastisk upplevelse. Jag tillbringar så mycket tid som möjligt ute i trädgården den här årstiden. Nätterna är ljusa men myggorna gör att man vill gå in när det närmar sig midnatt. Jag älskar livet!!


Järnnätter

2010-06-02 16:28 | 0 kommentarer

Jo 1:a och 2:a juni är de första järnnätterna i Västerbotter enligt bondepraktikan. Och visst kom dom. Vi hade -1,7 grader kallt. Som tur var hade jag förutspått det och lagt på fiberduk på en hel del växte. Det var tur för nog ser jag växter som tyckt att det har varit för kallt och frysit lite grann. Annars är planteringarna i full gång.


Härliga värme

2010-05-18 16:49 | 0 kommentarer

Jodå, värmen kom till slut och det med råge. Det känns som jag missade våren, det var vinter och nästa dag blev det sommar. Nåja, jag älskar sol och värme så jag mår toppen. Det är bara lite svårt att hinna med och veta vad man ska prioritera ute i rabatterna. Jag rensar så mycket jag orkar och det jag inte hinner kanske inte behöver göras. Visst är det fantastiskt, det brukar alltid ordna sig. Jag har klippt en massa äppelträd och nu är den perioden över. Jag vattnar och avhärdar de perenner som jag har haft i växthuset. Många perenner har redan kommit igång ordentligt och börjar snart blomma. Det händer mycket nu. Jag vill hälsa er alla välkomna att hälsa på mig i Nymyran, Burträsk.


Trevlig valborgsmässoafton

2010-04-30 08:55 | 0 kommentarer

Ha en trevlig valborg med många vårsånger och goda trevliga vänner omkring dig. Ute snöar det och det är ca 1 grad varmt i luften men det struntar jag i. Det är bara att ta på sig täckbyxorna och vinterjackan när vi ska ut och tända majbrasan och lyssna på H-E Persson som ska hålla talet till våren.  Och ni som är så lyckliga att ni har ungdomar i er familj, glöm dem inte i kväll. Ta hand om varandra. Ha det gott.


Hej alla trevliga människor.

2010-04-26 17:14 | 0 kommentarer

Trädgårdsmarknaden i Umeå är slut och det har varit en rolig och intensiv helg. Tack alla glada människor, jag mött och pratat med. Jag tycker det var en fantastisk marknad med ett 30-tal utställare och en toppenfin stämning. Nu vill jag bara ha bort all snö så vi kan  börja räfsa gräsmattan och gräva i jorden. Ett tips på sommarutflykt se www.blommorochblast.blogspot.com


Trädgårdsmarknad i Umeå

2010-04-22 21:35 | 0 kommentarer

I morgon den 23:e och lördag den 24:e april finns jag på trädgårdsmarknad, Forslundagymnasiet i Umeå. Jag har med mig många fina pioner som passar vårt klimat. Fina barrväxter och många gamla och nya sortnamn av perenner. Jag hoppas ni ger er tid och hälsar på mig. Jag önskar alla trädgårdsvänner en bra helg och glöm inte att vara rädda om varandra. Hej så länge


Sädesärlan är här!

2010-04-14 13:41 | 0 kommentarer

Nu har jag fått det bekräftat! Våren är här. Imåndags 12 april träffade jag Tofsvipan och idag är Sädesärlan på besök här i Nymyran. Härligt. Är det någon som har något vårtecken så skriv gärna.


Solen skiner och livet ler.

2010-04-11 18:35 | 1 kommentarer

Strålande vårdag med sol hela dagen och snödrivorna plågas och svettas. April månad med allt det fina framför mig - vilken underbar månad och tid! (om solen skiner) Mitt växthus är fullt till bredden och det grönskar mer och mer  för varje dag. Några fina nyheter är ju de olika sortnamnen med fänrikshjärtan som har kommit ut på marknaden. Dicentra ´Burning Hearts´ med det blågröna flikiga bladverket och rätt så röda blommor. Dicentra Ívory Hearts´ som har silverblått bladverk och vita fänrikshjärteblommor. Dicentra ´King of Hearts´ med rosaröda blommor och finflikigt grönt bladverk. Alla mycket vackra och med långa blomningstider värda att odla. Längta javisst!