Eva

 

 Jag heter Eva Johansson och är   trädgårdsmästare med inriktning, miljö och   hälsa. Jag bor i Nymyran, Burträsk,   Västerbotten och har byggt upp en trädgård   som jag trivs med.

 Jag har alltid varit intresserad av naturen och   arbetat många år med trädgård, frö och   plantor. I min egen trädgård strävar jag efter   en lantlig, hållbar stil som ska förmedla en   lugn och harmonisk känsla. 

 I trädgården finns det uppvuxna träd och   häckar så det finns både golv, väggar och tak. 

 

  

                
 

evas-med-sol

 

Mitt syfte har hela tiden varit att trädgården    ska flyta in i det befintliga landskapet och        övergå till den naturliga omgivningen. Jag försöker hålla mig till en stil som jag trivs med.

En del växter har sol hela dagen medan andra  får skugga på av träd som jag planterade för    många år sen.

Jag gillar trädgårdsarbetet och vill utveckla      mina kunskaper när det gäller plantering,      odling och trädgårdsdesign.

 

 

 
 

Trädgården finns på familjens jordbruksfastighet.

Från huset har jag fin utsikt med siktlinjer över burträsket, åkrar och skogsområden. Den naturnära trädgården är omringad av skog, lantbruksbyggnader och åkrar med betande djur.

           IMG_20190701_104127   
  Odlingsbäddarna är frodiga och fulla med växter som trivs på sin plats. Rätt växt på rätt plats är det jag tänker på när jag planterar. IMG_20190719_082945  
 

Trädgården är öppen för alla. Jag har flera sittplatser både i skugga och soliga lägen för de som vill sitta ner och njuta av en kopp kaffe, fågellivet och det magiska spelet mellan solljus och skugga. Trädgården ger en lugn och harmonisk känsla.

IMG_20190811_112327

 

                    

 

bilder 20080723 140

                        Astillboides tabularis, parasollblad